Aloitellaan taas treenejä, sairauksista on toipunut koira ja omistaja heinäkuun, toivottavasti nyt ei enää tule mitään vastoinkäymisiä. Ilo on edelleen antibiootilla, mutta onneksi Ilo on pysynyt hyväkuntoisena joka suhteessa ja eläinlääkärikin totesi ettei mitään esteitä ole treenaamiselle.

4.8.2008 Tottis Forssa

Olin 2.8. SPL Forssan alaosaston tottisseminaarissa kuuntelemassa Mia Skogsteria. Seminaari oli hyvä ja toivottavasti siitä saadaan jotain omiinkin treeneihin. Tottakai mali/käyttölinjan saku on koirana hyvin erilainen kuin oma sohvacollie, mutta sitkeästi vaan puurretaan, vaikka Ilon kanssa ei aina tiedä itkeä vai nauraa. ;)

Luonnollisesti kentälle mentäessä satoi ja Ilohan ei sateella mielellään poistuisi sisätiloista. Mutta nyt ei auta itku markkinoilla, sateellakin mennään treeneihin. Ilo oli vähän tahmea ja ravisteli turkkiaan tyyliin, "onko pakko olla täällä??" Innostui kuitenkin leikkimään ja otin muutaman maahanmenon (ja Ilo ei tietenkään olis halunnut mennä maahan, vaikkei kenttä nyt ihan lainehtinutkaan), palkkasin Ilon lelulla josta taisteltiin. Tämän jälkeen kokeilin Mialta saatua vinkkiä jännitteen luomisesta. Onnistui ihan kohtuullisesti ensikertalaisilta, kokeilin vielä toisen kerran ja homma toimi ihan kohtuullisesti. Sitten vielä leikittiin ja juostiin autolle. Tuota jännitteen luomista kokeillaan vastakin, katsotaan lähteekö se toimimaan odotetulla tavalla.

2.8.2008 Jälki Jokioisilla

Tein jäljen pitkän tauon jälkeen. Paikkana tuttu pelto, jossa kasvusto noin nilkan korkeudella. Jäljen pituus noin 50 askelta. Namina oli (ja on toistaiseksi) lohipalat, onneksi Ilo näytti niistä pitävän kohtuullisesti. Jäljen päässä oli purkki jossa nameja. Jälki ennätti vanhentua n.15 min. Ilo oli heti vauhtipäällä jäljelle kävellessä. Pellolla alkoi heti nuuskutella ja etsiä jälkeä, ajoi jäljen ilman ongelmia, alussa ehkä aavistuksen verran kiihkeä, mutta rauhoittui alun jälkeen. Purkin luona käskin Ilon maahan ja sitten ihmeteltiin purkkia. Namien jälkeen palkkasin ilon pallolla.

Mielestäni oli hyvä treeni pitkän tauon jälkeen, ei tullut mitään uutta vaan muisteltiin vanhoja.

 

3.8.2008 Jälki Jokioisilla

Tein pellolle 90 askeleen suoran jäljen. Jälki ennätti vanheta noin 15 min. Ilo jäljesti eiliseen verrattuna vielä tarkemmin. Jäljen päässä käskin Ilon maahan ja taas ihasteltiin purkkia, namien jälkeen palkkasin Ilon vielä pallolla. Ilo oli tohkeissaan ja treeni sujui ilman mitään ongelmia. Tästä on hyvä jatkaa, eli toisin sanoen jälkeä pidennetään ja  jäljen annetaan vanheta vähän kauemmin.