Kivikon kenttä, Helsinki

- tänne, sivulle ja seuraa käskyjen treenausta

 

Kentälle tultaessa leikkiä patukalla

Tänne käsky leikin lomassa. Tuli innokkaasti eteen istumaan, mutta jäi vähän kauas. Palkkaus patukalla, kun istui oikealla paikalla. Sivulle käsky meni paremmin kuin aamulla, istui oikeaan paikkaan. Palkkasin patukalla. Sivulle käskystä ei koskaan voi tietää mitä tulee. Reipas vai hidas suoritus, oikeaan paikkaan istuminen vai vinoon istuminen. Sivulle käskyn treenausta paljon lisää. Myös eteen tulon vahvistamistamista. Patukalla palkkaus toimi ainakin tänään.

Seuraaminen leikin jälkeen, kun olin saanut patukan rauhotettuani koiran. Seurasi oikealla paikalla, kehuin äänellä, lopuksi palkkasin patukalla. Otettiin vaan yksi seuraaminen, kun meni hyvin. Seuraamisajan pidentäminen, itsellä vaan tunne, että haluan palkata heti kun menee hyvin ettei seuraaminen kerkeä(?) herpaantua. Jossain vaiheessa myös käännös oikealle ja vasemmalle.

Kotiin kävellessä kokeiltiin paikallaoloa (istuessa) koirapuiston ohi menevällä tiellä. Jäi istumaan, vilkuili taakse mutta istui muuten rauhallisesti. Palkkasin makkaralla. Paikallaolo sujuu kentällä kohtuullisen hyvin, jatkossa treenaukseen myös häiriötekijöitä mukaan.